Nieuws

groen is een link


Beste Oldtimervrienden,Beste LOV'ers, ik hoop dat de vakantieperiode met beperkte Corona maatregelen jullie voldoende rust brengt , zodat jullie er opnieuw volop tegenaan kunnen gaan. We kunnen best begrijpen dat jullie de computers uitlaten, en dus ook niet naar de LOV website gaan voor de nieuwtjes.
Graag Uw aandacht voor het volgende:

-voor de driedaagse naar Nederland zijn er 54 inschrijvingen. 

-onze volgende ledenvergadering in de curve is op dinsdag 14 september. Stefaan zorgt voor een technische presentatie; allen daarheen. 
-op donderdag 16 september in de namiddag gaan we weer op stap met de bewoners van 'De Wingerd'. Dit is ieder jaar weer een aangename uitstap voor ons en de bewoners. Voor diegenen die dit nog niet meemaakten:  Afspraak omstreeks 13h30 in de Wingerd  (zorgcentrum). We laden een aantal bewoners en begeleiders in voor een oldtimer-rit, rijden naar Huldenberg voor een tas koffie en komen terug. Einde omstreeks 16h. Kandidaten die zich nog niet opgegeven hebben laten aub een berichtje indien ze mee kunnen rijden (en minstens 1 passagier kunnen meenemen) en dit liefst voor 7 september. (Stuur me een mailtje gustaaf.boon1@telenet.be of een sms je op 0476/390989 ). Diegenen die al meereden in het verleden vonden dit altijd een leuke rit..

-Noteer ook de nachrit van 29 october alvast in uw agenda. 

Tot Weldra, Hou het ondertussen safe en gezond.

Uw voorzitter, 


Staf

de activiteiten van Autoworld voor deze zomer:


27 juni, da’s nu zondag : 160 kevers en co + 15 Type E nav diens 60 jaar


4 juli: Vespa’s op Esplanade


18 juli: viering 60 jaar E Type

nieuwe Vlaamse wetgeving oldtimerkeuring


periodieke keuring:

  1. voertuigen 25-30 jaar = jaarlijks
  2. voertuigen van 30 tot 50 jaar = tweejaarlijks
  3. voertuigen +50 jaar = 5 jaarlijks


wetgeving in voege sinds 20 mei 2018!


voor voertuigen van +30 jaar (dus ook +50!) moet de wagen gekeurd zijn vóór de dag in 2020 dat ze 30 jaar of ouder worden!


Als ge voor een oldtimer van voor 1960 een afspraak wilt maken vul dan 1 januari 1960 in en het lukt


bron: bfov


Enkele interesante links over de oldtimerkeuring:

https://departement-mow.vlaanderen.be/nl/press-release/oldtimers-verplicht-naar-periodieke-keuring-vanaf-1-januari


https://dam.vlaanderen.be/m/925a3fba6b92151/original/Instructie-oldtimerkeuring.pdf


https://www.bfov-fbva.be/nl/wetgeving-121/wetgeving/technische-keuring-302/vlaanderen


kalender 2021

ondervoorbehoud
16 MEI

Opwarmrit

cancelled
6 tot 9 juni

4 Daagse

cancelled
20 juni

RIT

65 per/35 auto's

filmpje
18 juli

MIA-RIT

Monique, Inge en Anja

filmpje29 aug

VRIENDENRIT

Hubert & Hans

76 pers/40 auto's

filmpje
3 tot 5 sep

3 Daagse

Hans, Hubert, Frits en Dominique

filmpje
29 okt 

Nachtrit

Dirk & Geert

de oude doos


LOV wordt 35 JAARDe vriendenrit, 29 aug 2021


Zondagmorgen om 9h pik ik mijn bijrijder op ”de Kris”, en nee, niet zoals sommige denken, mijn nieuwe vriendin!!! We beslissen om langs de Mechelsesteenweg, via Zemst en de Antwerpse ring, naar Wommelgem te rijden. Onderweg tanken we eerst nog voor 1,54 €/L benzine 98, waar gaat dit eindigen…


Ongelofelijk, maar we slagen er nog in om de afrit te missen, … maar ja wie gelooft er nu nog een GPS??? Aangekomen, staat de parking al vol met prachtige wagens 🤩🤤

Onze deelnemers staan al te smikkelen van de lekkere bananen- en notencake, samen met de professionele koffie van de barista bar.


Hans & Hubert, onze geroutineerde organisatoren, zorgden ervoor dat iedereen wist wie, wat, waar en wanneer. Wij zitten in groep 2 en moeten nog even wachten, maar dat is geen probleem zo kunnen we nog even genieten van de juweeltjes op de parking. De mijne is uiteraard de mooiste, maar ik wil altijd wisselen met ….. 🤪


We bezochten deze keer het atelier van de “Historic Competition Services”. Het atelier is adembenemend en de technische kennis is onovertroffen. We zijn met verstomming geslagen door de aanwezige wagens. De deskundige uitleg krijgen we van een Engelse Antwerpenaar, die na 25 jaar, nog steeds vlot Engels spreekt 😅

Deze mannen kunnen echt wel toveren, maar magie zonder centjes zal niet lukken !!!

Hier krijgen oldtimers letterlijk een 2de leven, en sommige zelfs een 3de en 4de, met deze wagens wordt nog echt geraced. Na het atelier gaan we naar de showroom en daar staan nog meer exclusieve en unieke wagens.


Hongerige maagjes worden bij ons natuurlijk nooit vergeten, en na het bezoek volgt onze lunch. 

Er wordt bij een glas Cava, voor sommigen al een fles, en Big Bill zou zeggen “ene mé esp en ene mé kees” wat bij gepraat. 


Na de lunch gaan we aan onze routing beginnen, voor sommige toch!!

Gerber en Wouter worden letterlijk in gang geduwd, om vervolgens direct verkeerd te rijden en ogenblikkelijk in panne te vallen. Depannage, gelukkig is de garage nog dichtbij.


Wij volgen Dirk en Geert, geen goed plan, na een kwartier zijn ze ons al beu en ze rijden gewoon terug op een rondpunt, hier klopt iets niet!

We nemen dan toch maar onze routing erbij, en rijden zo door de mooie Antwerpse kempen, naar de kolonie voor landlopers in Merksplas.


Onderweg zijn er de nodige waterdruppels, hoe kan het anders in de zomer van 2021, maar we blijven open rijden, evenals een aantal Die-hards( gekken dus)!

In de prachtig gerestaureerde gebouwen, nuttigen we nog een aantal drankjes, om vervolgens door te rijden naar onze eind bestemming, Berkenhof te Molenstede, bij Diest.

We worden hier overladen met heerlijke hapjes en meer dan voldoende drank.

Daarna nemen we plaats voor een heerlijke maaltijd, de gewoonlijke speech van de voorzitter 🙄, met de welgemeende felicitaties voor de organisatoren en aan al de deelnemende leden.

En zoals altijd:” Les absents ont tort”

             


   Dank U Hans en Hubert

lidgeld betalen

Rek nr. BE06-2300-2409-5022


LOV beleef je niet alleen

wat een toffe club!   


Vergadering op de tweede dinsdag van de maand in Café De Curve, in Kessel-Lo, Becker Remy plein...


"Alle" communicatie gebeurt via deze website die als clubblad dient, en wordt tevens herhaald op de ledenvergadering.


Ledenlijst 2021


We zijn met meer dan "veel" enthousiaste leden. Hier is de 2021 ledenlijst  (paswoord nodig)  :-)


huishuidelijke reglement


Kan je hier downloaden (paswoord nodig)