Opwarmrit 2019

Wind en vuur!

Vertek: Hoegaarden: de Venetiaan:Nadat Wim en Stoffel al afgebeld hadden en PP en Luc Mafrans ziek gemeld , waren we dus nog met 6 ingeschreven deelnemers... gezien ik toch niet te erg in verlegenheid wou komen met het kasteel (ontbijt) heb ik dan 'onze Wouter' nog maar meegenomen.

We waren dus: Jakke en Sven, Peter en Dirk , Staf , Bruno en Wouter... en, niet onbelangrijk: 3 dikke remorken hout of zo bijna een remork pêr twee personen: werk aan de winkel.


Het thema was 'wind en vuur'.. Na een rit langs de windturbines van de E40 waar we niet konden blijven staan wegens te koude en hevige wind, waren we op een historisch vroeg uur in Oteppe. (Ik denk rond half zeven) . Sven kipt onmiddellijk een heel grote remork hout (lees met allerlei rommel inclusief glas) neer en men kan beginnen stoken... De hevige wind maakte er op korte tijd een laaiend geweldig vuur van, en we waren nog geen kwart uur bezig of de domeinwachter staat daar van zijn oren te maken dat dat geen kampvuur meer is, dat de burgemeester die in Oteppe woont al gebeld had van wat dat was ? en de brandweer bijna op weg .... Jakke dacht nog uit te leggen wat een kampvuur dan in onze begrippen wel was... maar we hebben toch maar gezwegen en ietsje stiller gestookt. (Ik geef toe de wind was werkelijk hevig: maar koud: vooraan branden achteraan bevriezen..  Nadien heb ik mijn auto strategisch tussen dorp/kasteel en kampvuur geparkeerd zodat de grootste vlammen niet meer opvielen..hoe later hoe kouder en hoe meer vuur...  Soit: we hebben moeten stoken en tegen 2 uur is er toch de 3/4 doorgeraakt... we hebben nog iets over om volgend jaar aan te steken.. Nog te vermelden dat er toch nog een matras en een plastieken tafel weggewerkt werden in de vroege ochtend... goed dat de burgemeester toen al sliep.


Maar we hebben ook onverwacht bezoek gekregen: Danny is daar aangekomen , zo tegen chocomousse-tijd, en als we om twee uur niet gezegd hadden : nu gaan we slapen, zaten we daar waarschijnlijk nog: die had duidelijk een nachtvergunning.

Verder geen grove accidenten, en de gebruikelijke attributen: barbecue, frietjes( wie gaat er nu zonder frietketel op gang?), en bier... Jakke is om half twee in zijn nest gekropen bij gebrek aan 'duveltjes' om dood te slaan.

Speciaal woord van dank voor Patrick: twee remorken hout had hij ons bezorgd van de opruim bij 'ons moe zaliger'. Spijtig dat ge er niet bij kont zijn. Patrick, er komt nog een rallyplaat voor U aan in een speciale versie met IM ons moe 1919-2017..


Bedankt aan allen die er waren , en diegenen die miet konden voor de hartverwarmende/ hardverwarmende logistiek en morele ondersteunigen , en volgend jaar : voor de afwezigen terug present hee: desnoods nemen we Patrick in een ambulance op veldbed mee en kippen er medicament in tot de microben verdronken zijn.. want we hebben hem nodig om aan de burgemeester en de parkwachter te vertellen wat een echt kampvuur is..

grtjes

Staf en cie