Van curve tot piloten

Van Curve tot Piloot.. Zondag 5 mei 2019Vroeg uit de veren en om 8h30 al een drukte van jewelste bij de Curve..maar eerst even inchecken.. Lijsten keurig tekenen en voor iedereen een routing op naam: Luc en Hilde hebben de boekhouding tot in de puntjes verzorgd, en manen ons aan om tijdig te vertrekken, want het is rijden geblazen…


En rijden deden we… om langs Overijse en Jodoigne uiteindelijk in Groot Gelmen op Chateau de la Motte aan te komen.. Met een roadbook langs dorpjes waar ik nog nooit de naam van gehoord had, en langs weggetjes: 350m naar rechts ,800 m naar links, …. Maar ook met aanwijzingen als: Opgepast : stevige verkeersdrempels, slechte kasseien, negeer de werken,…. En in vet gedrukt: Brasserie Saint Jean aan uw rechterzijde,  taverne Rochus op uw linkerzijde, Brasserie DEN TRAM aan uw linkerzijde, Café de la Poste, rechter overzijde kruispunt, … maar we moesten die allemaal links laten liggen, want rijden was de boodschap. Ik denk dat er wel enkelingen een sanitaire stop of bijtanken ingeroepen hebben.


De weerberichten hadden 20% kans op regen aangegeven, maar ik denk dat het eerder 20% kans op geen buien was. Ik denk dat Dominik en Fritz de enigen zijn die de absoluut open wilden rijden, maar ik denk dat ze wel 10 keer de kap op en af gedaan hebben..

Voor het aperitief ’s middags zijn we van het terras moeten binnenvluchten want hagel en koud! Lekker stoofvlees en handgesneden frietjes à volonté.. Het eten was dik in orde!  En we moesten weer de baan op , want de piloten wachten..

Toen zo ongeveer de helft van de groep op een godverlaten landweg begon te keren, is een deel toch maar Jakke gevolgd, want wat verderop in het roadbook stond de brouwketel aan het rondpunt van Hoegaarden en dat konden we wel vinden.

Afgesloten werd in het historical centrum van de 1ste wing Beauvechain,  met voor ieder wat wils: een enthousiaste gidse met heel wat persoonlijke verhalen (‘mijnen’ Amerikaan…), de vliegtuigen, de oude voertuigen (men zoekt nog vrijwilligers om die eens op te kuisen??), de geschiedenis van de site en zijn piloten… terwijl anderen al lang de kantine gevonden hadden want ze kenden Beauvechain wel…

Hoe dat geëindigd is , weet ik niet want het was al meer dan tijd om nog een verjaardagsfeest mee te pikken bij één van de kinderen…

Luc en Hilde, bedankt, het was plezant, en hoe je het gedaan hebt om 175 km  speciale wegjes op één routing te krijgen, het blijft me een raadsel..proficiat!


Staf