|
Driedaagse naar Luxemburg : Berg und SangriaVan
08/09/06 tot en met 11/09/06 Deelnemers
:Gert, Bert, Pol, Jean, Dirk, Geert, Eddy, Kamiel, Palmier, Jokke, Nicole,
Peter, Virginie, Kris, Chris, Stoffel, Leen, Jakke, Gonda, Jos, Lut, Danny,
Birgit, Etienne, Chantalle, Mic, Rita, Luc. Vertrek
op vrijdag 08/09 om 15u30 café “De
molen” Bierbeek. De zon is van de partij en iedereen is klaar voor vertrek
richting Warzee, voor een eerste stop, want we hebben al een beetje dorst. Na
een frisse pint met wat knabbelnootjes en speciale (gravïe)kaas rijden we
verder richting St-Vith.
In
de jeugdherberg zijn we juist op tijd voor een lekker avondmaal: soep, rijst met
goulache en sla, en als dessert een chocomousse. Na het opmaken van de bedden en
het uitdelen van de oorsdopjes( dit voor het gesnurk van onze kamergenoot) gaan
we nog even een frisse neus halen. We proeven van het lekkere Diekirch bier of
een Duvel,…. Zaterdagmorgen worden, nog voor het ontbijt, onze BIGIOEKES (auto’s) gedroogd, opgeblonken en warmgedraaid. Pas daarna eten we boterhammetjes en maken we onze picknick klaar. Hé, kopje koffie, dat kan lekker zijn.Kort na het vertrek stoppen we bij garage Braquet, een verzamelaar van oldtimers, maar er blijkt niemand thuis te zijn. Dus vervolgen we onze weg richting Clerveau. S’Middags nemen we een aperitief in café Halt en picknicken we in een weide aan de overkant. De zon schijnt lekker warm en onze bookes smaken heerlijk. We genieten ontspannen van de rustige sfeer in de natuur. Maar er wordt daar gefluisterd dat er een biermuseum op het programma staat, dus rijden we verder. In het kasteel van Wiltz mogen we proeven van hun zelf gebrouwen bier, dit is geen café zonder bier hoor. Er zijn wel honderd verschillende flesje bier uitgestald en de hele geschiedenis van bier brouwen en van de vroegere leerlooierij is op foto’s te zien, de gids vertelt er alles over. We vervolgen de weg en rijden naar Vianden. Ik ben een beetje eenzaam zonder jou, Dirk toon ons de weg! We stoppen bij het stuwmeer. Op de parking staan mooi op een rij onze auto’s. 13 op een rij. Net een klein stationnetje, s’morgens in de vroegte. In Vianden worden we omgeleid, er is een litairaire beurs aan de gang. Maar zonder moeite komen we toch in ons hotel “Berg en dal”. Mooie kamers, netjes en alles ok. Ieder zingt zijn eigen lied onder de douche en maakt zich klaar. Hoog boven Vianden torent het in zijn oude glans gerestaureerde slotpaleis. Na een verkenningstochtje in de stad genieten we van het avondmaal en gaan we slapen. Onze pechvogel van de dag, Jakke, is plat gereden. Gelukkig heeft hij een reserveband bij. Wat er allemaal in zo een oldtimerke kan hé! Zondagmorgen, rustig vertrek. Vooral voor de auto’s die in de ondergrondse parking staan. Of wat dacht je, met zo een perfecte chauffeurs. Onze rit gaat langs de prachtige wegen van Luxemburg. We passeren Echternach en rijden zo naar Diekirch. Het automuseum van J. Wagner heeft voor ons een gids klaar staan. Voor al onze technicussen gewoon prachtig. We eten hier een lunch, krokante belegde broodjes met koffie. Al een beetje verliefd op Vianden, rijden we terug.
Deze namiddag is iedereen vrij . Er is wel een wandeling voorzien van 1 uur. Mik is onze gids.De weg voert ons door de bossen, over de ringmuur. Beneden vloeit de Our en in de verte zien we het slotkasteel staan. Mik geeft ons wat deskundige uitleg over de natuur: de groene en de rode beuk, de brandnetels en het mos op de bomen. Onze conditie wordt op pijl gezet met te klimmen en te dalen. Hiervan krijgen we dorst en in het hotel is de sangria heel lekker. Hiervan komen de tongen los. Olé, olé santé. Avondeten om 19u30. Lekker en gezellig. Hierna gaan we nog op zoek naar een borreltje. Spijtig niet iedereen is nog in staat om mee te gaan. Sangria is de oorzaak. Maar als er een probleem is … Bel me, schrijf me. We komen ter hulp. Maandag.
Vertrek
om 9u30, richting waterkrachtcentrale SEO. Deze is uniek in zijn soort en is
zeer beroemd om zijn technische installatie.We vertrekken terug langs de
pittoreske dorpjes, langs weide en velden. Maar rijden we niet wat te snel? We
wachten tot de groep weer samen is. ‘t Busje komt zo. Na 100km verder zijn we
in Verlaine. In “La ferme des Sanglochons” staat er weer een gids klaar om
ons uitleg te geven over het kleine museum: de droogkamer, de rookkamer waar de
hespen en worsten hangen. Er is een keuze van verschillende vleeswaren. We eten
hier ons middagmaal, en proeven zo de lekkere soorten hespen en worsten. Ons
buikje is weer vol en we kunnen er weer tegen. Daarna is het tijd om een eind te
maken aan ons prachtig weekend. We nemen hier afscheid van elkaar, maar op
iedereen zijn gezicht zie je voldoening en dankbaarheid. Ik mag wel uit iedereen
zijn naam dank zeggen aan de organisatoren. Dank u, dank u, het was goed, het
was fijn, …..Merci Cherie!!!!! En zoals het hoort, na de les komt de toets….
Getekend
met nasmaak van sangria, Nicole
van Jokke Recept sangria/
1/8 Elexir de banane 1/8 Cointreaux 1/8 Bacardi 3/8
Sangriawijn 2/8 fanta |
© LOV 2007 |