LOV maak  je mee
moetjemeemaken
logo
Terug

1 APRIL 2012, geslaagde opwarmgrap?

 

Wie kiest nu zo’n datum om het rallyseizoen te beginnen? Mic en Dirk zijn er alvast ingevlogen en hadden misschien een verrassing voorzien. Toen ik om enkele minuten voor negen  mijn stamkroeg binnen stapte zat deze al afgeladen vol.


De LOV’ers zijn vroege vogels en weten hoe ze zich moeten opwarmen. De koffie was zeer gegeerd alhoewel ik hier en daar reeds pintjes zag staan. Moet kunnen op zulk uur. Buiten scheen de zon en om 9.30 uur zijn we dan gestart voor een mooie rit door het Hageland om naar de Antwerpse Kempen te tuffen. Na enkele afgesloten overwegen , die mannen van de NMBS werken alleen op zondag en staken de rest van de week , konden we de draad van onze route weer opnemen om te Oosterwijk een bezoek te brengen bij een handelaar met een Amerikaanse droom.

De heer Lenaerts heeft alleen grote (groter,grootst) Amerikanen staan in zowel cabrio , gesloten als pick-up versie en in alle fases van afwerking. Persoonlijk ben ik niet zo’n liefhebber van deze wagens maar er stonden toch enkele mooie Thunderbirds en Mustangs die ik wel in mijn garage zou willen als ze erin kunnen . Onze gastheer gaf enige uitleg over zijn nieuw gebouw waarvoor hij zeker mag worden gefeliciteerd . Hij verwende ons ook nog met koffie en koek.


Voor vandaag hebben we genoeg koffie gedronken en zijn we in de taverne Fox een pint gaan drinken om daarna via Tongerlo naar Zichem te rijden voor de lunch.


Na een korte rit tot Averbode hebben we een bezoek gebracht aan het graf van Jos Guelinckx en samen met hem getoast met zijn geliefkoosde citroenjenever.


De groep splitste zich en de meerderheid bracht een bezoek aan de lekdreef. Ik opteerde voor de wandeling. Gelukkig scheen de zon nog want anders hadden we nog altijd tussen de dennenbomen gelopen omdat onze gids Mic zijn wandelkaart
ondersteboven hield. We verlieten het zanderige Kempenland om via mooie wegen terug in het Leuvense te belanden.


In de Kasteelhoeve te Linden dronken we als afscheid ons voorlaatste pint in de ondergaande zon. Het rijseizoen is weer goed gestart . Meer moet dat niet zijn .

 

Bedankt Mic en Dirk en doe zo voort.