Porsche Museum

LOV maak je mee

Stuttgart PORSCHE EXPO " 50 j 911 tot 9/11 ".....

Er zijn zo van die goed-nieuws-dagen dat een vriend je opbelt met de boodschap; "hé maateke .... ik heb hier al nen hoooop air-miles bijgespaard op mijn mastercard; zou het es geen tijd worden dat we es naar Stuttgart vliegen want op 9/11 ( wat een prachtige sluitingsdatum ) stopt de 911 expo van hun eerste halve eeuw.......... "

 

Amper énkele dagen voor het einde van de expo geraakten we terplaatse met German Wings .... (Lufthansa subcontractor) ; De Porschefabriek én Heritage center ( pal tegenover elkaar) situeren zich in "Zuffen-hause" .. !!! what"s in a name ???

 

een betere locatie om "zoefende " sportwagens te produceren kon men niet gekozen hebben... Van de luchthaven tot het museum vergt een taxirit van ongeveer 45 min . Het lijkt een imposante kathedraal ,waarmee men duidelijk ook architecturaal een statement wil maken . Wie op zoek gaat naar een volgepropt museum waar je op elke vierkante meter automotive stuff vindt , zal op zijn honger blijven zitten . Het is een luchtig , modernistisch museum ,waar na zware selectie alleen "milestones" en "verfijnde Porsche technologie" wordt geserveerd ; daardoor ademt het geheel nét raffinement , karakter ,luchtigheid,overzicht én klasse uit .

 

Op de gelijkvloers vindt men de heritage workshop ... ( alle museumwagens worden regelmatig opgestart en gereden.. ) ,een conferenceroom , de Porscheshop en het boxen-restaurant een soort pits-stopresto. De eerste en tweede en derde verdieping herbergen de collectie met het levenwerk van Ferdinand en Ferry Porsche . De verzameling is chronologisch opgevat en gaat van de UR -Porsche tot en met het allerlaatste nieuw streetlegal model én alle historische racing milestones ertussen ... overal touchscreens met info en guided audio tour ondersteuning .Onmogelijk om hier alle modellen te bespreken .. ik hoop dat de bijgevoegde foto"s een goede indruk geven van wat je kan verwachten in deze "tempel van benzine en horsepower" .......

 

PS Zuffenhausen ligt ook op een steenworp van de autosnelweg en spoorverbindingen ;

 

STEF DE WIT

 

© LOV 2016