Choco

Chocorit

21 april 2013Wij keken er al een tijdje naar uit. Een nieuwe rit op het LOV  tourprogramma voor 2013. Wij waren er van overtuigd dat Peter en Jan, de organisatoren, een rit in elkaar hadden gestoken waaruit zowel hun passie voor oude wagens  als voor de Zwalm streek zou blijken De zaterdag voor de rit zat het weer niet echt mee. Voor de laatste dagen van april was de temperatuur toch iets te laag, met af en toe wat regen en veel wind. De zondagochtend was ook niet echt schitterend, het regende niet meer wat zeker een goed voorteken was.

Wij waren dan ook verrast te vernemen dat er 50 tal man was ingeschreven. Voor de organisatoren een onverwacht succes.
De startplaats was voorzien in Kampenhout  waar de parkeerplaatsen vanaf 9 uur geleidelijk volliepen.  Zij waren er allemaal de mg’s  triumps , jaguars en al de andere te veel op neer te schrijvenEenmaal alle informatie verstrekt en na de tourplaat te hebben bevestigd namen wij plaats achter het stuur van onze wagens . De meesten hielden de kap gesloten, hier en daar was er toch al een optimist die het waagde te vertrekken met open kap. Deze zouden naarmate de dag vorderde veel navolgers krijgen. Het was rond 9u30 dat

wij met zijn allen vertrokken voor de voormiddagrit van +/- 60 kilometers Het roadboek stuurde ons richting binnenland. Van het roadboek dient nog gezegd dat het door de nauwkeurige opmaak ervan quasi onmogelijk was om zich te vergissen van straat. Ook hiervoor onze gewaardeerde dank aan de inrichters.De tocht was dermate boeiend dat wijzelf geen behoefte hadden om een stop in te lassen zodat wij na een kleine twee uur rijden op de  Markt van Borsbeke aankwamen. Het parkeren gaf geen enkel probleem, speciaal voor ons was de parking vrijgehouden Ook de weergoden houden van onze club, het werd met het uur aangenamer. De namiddagrit kon zeker worden aangevat met open dak. Vanaf onze parkeerplaats was het maar enkele tientallen meters tot aan bak atelier De Smet waar ons lesje in speculaas bakken werd  geserveerd en waar we ook konden proeven van vers gebakken speculaas en het moet gezegd worden hij was zeer lekker, een enkeling onder ons kon zich zelf ook even meesterknecht noemen en zelf een handje uit de mouwen steken.Het middagmaal verliep in een geanimeerde sfeer. Stoofvlees friet meer moest dat niet zijn.  Het was rond 14u30 dat wij de namiddagtocht aanvatten onder een flauw maar dapper zonnetje en dus met open dak. De kilometerteller werd op nul gezet en daar gingen wij voor terug 60 kilometers. Ook nu ging de rit langs landelijke wegen tot aan de volgende stop, hier werd er duidelijk wie wat conditie had of niet  er werd ons een serieuze portie trappen voorgeschoteld, een klim in de hoogte met een prachtig uitzicht als beloning, en voor de  achterblijvers had Peter of was het Virgenie een hemelse dessert voorzien


Na de stop vertrokken we voor het vervolg van onze rit . We hadden nog een paar stop’s voor de boog, omdat we toch in de streek waren konden de echte matte taarten niet ontbreken en in Borsbeke kennen ze ook iets van jenever stoken, allebei niet te versmaden.


Het was rond 18h dat we onze wagens  parkeerden in Kampenhout voor de laatste drank. De voorzitter nam vervolgens het woord en dankte de inrichters voor de vlekkeloze organisatie en bevestigde dat bij het opmaken van het 2014 jaarprogramma er een datum zou worden gereserveerd voor een volgende chocorit  ;););)

Het was rond 19u dat de meeste deelnemers hun wagens terug gingen opzoeken om uiterst tevreden en met een goed gevoel huiswaarts te rijden in de volle overtuiging  er volgend jaar terug bij te zijn.

Merci Peter en Jan

G.