Grimbergen

"vriendenrit"

VLIEGCLUB GRIMBERGEN

ZONDAG 28 augustus 2016:
Stralend weer, ontbijt in de “ Rozenkrans “ aan de Abdij van Vlierbeek  en weg zijn ze, 24 wagens waarvan de jongste co-piloot 6 jaar en de oudste piloot  75 jaren telt.


Met Grimbergen in het achterhoofd denk je dan meteen, we rijden naar Brussel, Niets is minder waar, de 3 musketiers van de organisatie hebben ons laten werken. Langs de kanten van Haacht op een zeker moment de Putsebaan en wat denk je dan, waar gaan we nu heen  , maar die 3 slimme rakkers hebben baantjes gevonden waarvan de LOV nog nooit van gehoord heeft en – ja hoor – daar komt dan toch een kanaal in zicht en  het kompas wijst naar het westen.


Iedereen op tijd voor een verrukkelijke voedzame lunch in “ Den Boomgaard “ te Wolvertem. Na de lunch weer langs unieke wegen bereiken we de Luchthaven van Grimbergen. Daar wacht ons een uitleg en rondleiding.


De luchthaven is juist voor de 2de wereldoorlog in 1939 aangelegd, na de oorlog ook nog  gebruikt om dan later voor zwaar luchtverkeer gesloten te worden , een kleiner gedeelte is  nu alleen nog in gebruik door de vzw Recreatief Vliegveld Grimbergen, voornamelijk Sportvliegtuigen.


Uniek zijn de ronde vliegtuighangaars ontworpen door Alfred Hardy en in 1947 ingewijd. Na de rondleiding gaat de zwaar vermoeide groep een verfrissing op het vliegpleinterras nuttigen om het laatste deel van deze barre tocht te kunnen volbrengen. Met nog altijd prachtig weer en een fris briesje komt de groep aan in het Labo Café van de brouwerij Kampenhout.


Wat een verrassing,  hier wordt WIT LOV bier geschonken van 6 en 9 graden op een unieke binnenplaats van de brouwerij


Prachtige locatie om de dag af te sluiten met dank en hulde aan Dominik, Fritz en Geert voor een mooie unieke Vriendenrit.Hans H.