Oteppe 2015


23ste OTEPPE 2015


Zaterdag 28 februari is het zover, Jakke heeft mij op vakkundige wijze kunnen overhalen om na een ca. 20 jaar terug mee naar Oteppe te gaan, nu moet ik er wel bij zeggen dat het ook zeker een 20 jaar heeft geduurd om van mijn houten kop van destijds af te geraken en met de wetenschap dat (sommige) mannen met de jaren wijzer worden storten we ons enthousiast op deze zware rit.


De start met een kopgroepje van 13 man in de Deugniet verliep vlot, wat moed ingedronken voor het eerste traject naar Hoegaarden waar we zonder mankementen zijn aangekomen, in de Venetiaan nog ene gepakt om de koude te trotseren tot in Orp-Jauche.


En wat een verwelkoming, in de Garage van Danny (U kan daar van de grond eten zo proper, prachtig Danny ) staat den Bert met de pan op het vuur om ons voor  het laatste nachtelijk traject tot Oteppe innerlijk te versterken, verrukkelijke artisanale Orp-Jauche pensen worden al rap weggespoeld en Staf komt de bende versterken , op naar Oteppe.


Dan gaat het gebeuren, in het duister langs kronkelige plattelandsweggetjes koerst de karavaan naar het zwaluwparadijs " Hirondelle " in Oteppe waar Patrick ons opwacht ,rap worden alle remorken verlost van hun mega vrachten : hout, meubilair, huwelijksbedden, paletten en antieke boomstronken, het feest kan beginnen.


Wat een geluk dat Dirk mij zijn bed in het Chalet afstaat , daar zal ik hem eeuwig dankbaar voor blijven. Intussen laait het vuur hoog op, aangewakkerd door een serieuze wind en daar zie je de mannen hun ding doen , maar goed dat de dames daar geen weet van hebben , alle hulpmiddelen komen uit de trukkendozen om er een culinair gelag van te maken, Paella pannen, BBQ's , frietketels, mestins en glasserviezen,  het kan niet op.   Hans S  is de Glühwein en Dirk de soep aan het bedelen .

Na een zware aperitiefronde,  warm aan de edele delen en koud waar de poep zit, komen het gelag , de conversatie en de wonderlijkste dromen op gang.  Alle wereldproblemen en huwelijksperikelen komen aan de orde, alles gaat goed komen deze nacht.


Didier heeft zich ontpopt als meester stoker en Sven klooft en zaagt klassieke bomen in twee en de houtwormen en pissebedden zoeken hunne brandverzekeringspolis.


Intussen worden de culinaire gangen verorberd, komt Peter met zijn favoriete Chocomouske en gaat Staf  met een door zijn "lief" van ganzeneieren gebakken smulcake rond.


Moe gegeten  gaat dit duister verbond nog wat natafelen en tanden spoelen en laait het vuur hoog op tot in den hemel. De eerste ogen beginnen toe te vallen en weldra ligt iedereen wel ergens in de voiture of in het Chalet.


Dan begint het nachtorkest te spelen , in kamer één hoor je een  4 stemmig gesnurk opkomen met op de achtergrond het grote  koor van beneden en wat  hoogtonige uithalen van kamer twee, dat alles zonder orkestmeester, dit is wel iets waar de LOV trots op mag zijn , zo een classic mannenkoor.


En 's morgens  "allemaal"   frisse gezichten (  worden we dan toch wijzer ) het vuur nog wat opporren,  zien of niemand onder de lavabo is blijven liggen en op naar het Kasteel voor een gezond ontbijt.


Nog wat smeedijzer uit de asresten vissen en de 23ste Oteppe zit erop.


Allemaal bedankt voor het fijne gezelschap en hulde aan de organisatie.


Voor 2015 de vlam in de pijp


Hans H.wat vooraf ging:


Hallo mannen,


Wat ik nu ga doen is voor sommigen totaal overbodig maar voor anderen weer broodnodig, of ze hebben 's avonds geen eten.

Daarom wil ik nog even een lijstje opsommen wat jullie best meebrengen:Een vouwstoel, een hoofddeksel, warme kledij dat tegen een vuurspatje kan.

Botten of bottinen, drank en eten voor rond het kampvuur.

Een mok voor de soep ( ik zorg voor de soep ).

Ik breng ook goede houtskool mee om jullie vlees op te bakken.

Bord en bestek om uw eten op te eten.

Sommigen slapen in hun auto, anderen in de chalet.

Er zijn 6 bedden, de overige slapen om een meegebracht matraske of vouwbedje.

Slaapzal en pantoffels want de chalet mag niet vuul gemaakt worden.

Je mag hout meebrengen om op te stoken.1 ste Start om 16 uur aan den Deugniet in Haasrode aan de kerk 2de start om 17.15 uur aan de Venetiaen in Hoegaarden.

Gps is altijd nuttig want we zouden den 23 ste keer nog durven verloren rijden.
Wat brengt men zoal mee ;

Stoofpotje à la hutsepot

BBQ vlees, slaatje en koude gek. aardappelen.

Mosselen, frietketel en friet.

3 pistolets met hesp en de zak is ook vol.

pan met scampi's.

enz....


Bakske Stella, jenever, jagermaister, blauwe Chimay enz.. Dranken zonder alcohol zijn meestal schaars. fleske water voor s'nachts ( nadorst )


Tot dan,

Dirk