Oteppe 2014


Het  22ste  kampeerweekend  in  Oteppe:

enkele  impressies*Beginnen we met excuses aan Staf Boon, die dit jaar niet mee kon wegens skivakantie. Staf, u mag bij penningmeester Jan Laeremans een bon gaan afhalen, goed voor 1 bezoek (camionette plus remorque) aan een containerpark naar keuze. 


*Vader en zoon Van Beneden moeten vooraf zijn getipt dat nucleaire waakhond Staf Boon forfait moest geven.  Naar eigen zeggen was hun bijdrage dit jaar “bitumenplaten”; ik ben bijna zeker dat ik delen van het reactorvat van Tihange 2 heb zien passeren.  En ik heb overigens een bewijs dat er radioactief afval is opgestookt: bij het opruimen van de houtskool op zondagochtend, hebben we zoals gewoonlijk gesmolten aluminium gevonden, maar nu ook aaneengesmolten glas!  Ik wil niets afdoen aan de verdiensten van sTandestoker, maar voor dergelijk heet vuur hebben we nooit gestaan.  Of gezeten.


*Dezelfden, vader en zoon Van Beneden, hebben niet alleen voor zwarte rook gezorgd.  Zoon Sven, behalve LOB-voorzitter ook nog gekend als svenvantuinwerken, was Plantverantwoordelijke geweest bij de succesvolle serie Eigen kweek.   Nog een beetje jong en onervaren, had hij in Holland iets teveel marchandise ingeslagen, zodat hij na de opnames nog met een heel pak belgawiet was blijven zitten.  Het jeugdhuis van Binkom deed wat het kon, maar aan  BEST  BEFORE  01/03/2014 viel niet te ontkomen.  Mee het vuur op, meteen genoeg witte rook voor een derde paus. Het kon niet op! 


*Maar het gevolg laat zich raden: wie in die wind was, was binnen de kortste keren zo stoned als Mick Jagger en Keith Richards samen, voor die aan achterkleinkinderen begonnen.  Dat viel het hardst op bij de nachtwandeling.  Wij volgen dan blindelings Mic, brakkenier met jaren ervaring  en vandaar een nachtzicht als een kerkuil.  Maar dit jaar draaiden we in cirkels, wat onze al aangetaste stabiliteit hoegenaamd niet ten goede kwam.


*Ten gevolge van de datumwissel viel onze jaarlijkse trek naar Oteppe dit jaar samen met de paddentrek.  Chef-kok Dirk had daarom gekozen voor paddenstoelensoep met padden.  Helaas geeft dat paddendrek, ze was niet te eten.  De Glühwein van Hans en de chocomousse van Peter daarentegen waren excellent.


*Bij de heenrit was er weer geen ontkomen aan: de cafés waar wij het jaar tevoren ons hebben aangesterkt, zijn het jaar erna toe, dicht, failliet.  Na 22 jaar LOV-kampeerweekends is er nu tussen Bierbeek en Oteppe nog één café in bedrijf, op het gemeenteplein van Wasseiges.  Amper had Geert de bazin gezien, of hij bezong heur indrukwekkende voorkanten.  Met reden: als Peter Vandeveire zingt dat weervrouw Sabine in profiel heel Griekenland van de kaart veegt, zou deze vrouw in hoedanigheid van weervrouw heel Europa van de kaart spelen, op enkele steden van Normandië na. 

In een eerste ronde hebben we vier, daarna nog eens drie warme chocolademelken besteld.  Ze ging dan even de keuken in, maar zelfs na de tweede ronde zag ik nog altijd geen verschil.


*Luk Mafrans heeft naar schatting 40% van zijn eigen biomassa afgestaan voor het goede doel.  Wijs als hij is, vindt hij dat geen voldoende reden om te beginnen ijveren voor een onafhankelijke republiek Vlaanderen. 


*Die light-versie van Luk Mafrans is veel gevoeliger voor koude, natuurlijk.  Haal eens 20 cm isolatie onder de dakpannen weg en het vriest stenen op uw zolder, vaneigens.  Dus had Luk rubberlaarzen aan die beschermen tot min 40!   En toch moet hij nog koude voeten hebben gehad, want ik heb hem 's morgens met die botten in de gloeiende houtskool zien ronddabberen. 


*LOV zit met hetzelfde probleem als justitie: verjaring dreigt.  Er zijn gelukkig wat jongere leden bijgekomen, zoniet waren we een onderafdeling van OKRA (tevoren Kristelijke Bond van Gepensioneerden) geworden.  Ook bij dit weekeinde waren de vijftigminners weer op één hand te tellen.  Wat moeten de andere Oteppe-bezoekers, zoals die schaakclub, denken als ze ons bezig zien: Verstrooide bejaarden: Cremeren doe je zo?


*Overigens, als eerste van de harde LOV-kern heeft Dirk Claes de stap naar Rustoord Remy gezet.  Gezien het tekort aan bedden, mag hij nog wel na 18 uur buiten, om zelf een onderkomen voor de nacht te zoeken. 


*De baas en bazin hebben we dit keer niet gezien. Alleen hun hond is ons gedag komen zeggen, waarbij hij meteen zijn snuit in Stoffels kruis boorde.  Dat beest  moet gedacht hebben: als die dat bij ons thuis binnen in de slaapkamer mag, mag ik me hier in het park zeker hetzelfde permitteren.


*Neen Marleen neen, ik kan het niet genoeg herhalen: wij stoken uw Stoffel niet op!  We nemen hout genoeg mee. 


*Zelfs 100 jaar na den Grooten Oorlog zijn er die als ze te velde zijn, het thuisfront niet 100% vertrouwen.  Ze laten het voorstaan alsof ze tot de ochtend gaan blijven, maar ze vertrekken dan op een onmogelijk klein  uur ineens tóch naar huis.  Weten zij dan niet dat er voor vaststellingen tussen 22 en 5 uur een sperperiode geldt?  De aangevoerde smoezen om die aftocht te verklaren worden overigens met het jaar doorzichtiger: sinds wanneer speelt Standard 's nachts, misschien?


*Toen we nog dronken in plaats van aten, heette dit evenement het spaafweekend.  In dat opzicht is het klassement ook dit jaar ongewijzigd gebleven. De wisselbeker voor de grootste geheelherkauwer blijft bij de mannen bij D en bij de vrouwen bij R.Besluiten voor de volgende edities:


*behoudens bij uitzonderlijke omstandigheden zoals strenge vorst, nemen we geen radioactief afval meer aan

*als uw kinderen het huis verlaten en ze nemen hun wietplanten niet mee, zouden we u toch willen vragen die voortaan bij de heer Tobback af te geven.  De jonge welteverstaan, want de oude zit met een hond, en hij ging er nog een bijkopen.

*in schril contrast met de meeste containerparken,  blijft bij LOV sloophout meer dan welkom.  Als het maar grondig voorbehandeld is!  Ik had vier lamskoteletjes bij, en ik kon het verschil zó proeven:  vernis (een toiletbril); milfer die DDT-resistent is geworden (een ladder); loodverf (dat reactorvat) en groene koperoxyde (raamkruk)

*toch hadden we liever dat u vooraf thuis wat grondiger sorteerde.  Uitgebroken ramen blijven welkom natuurlijk, maar met het glas alleen kunnen we echt niet veel doen voor de BBQ.  Dit jaar hadden we nu de chance dat vader en zoon Van Beneden een kerncentrale hadden mogen afbreken, dus konden we uitzonderlijk ook glas laten smelten.  Maar ik zie dat die mannen geen tweede keer doen. PP