LOV maak je mee

Terug Foto's Technika Archief


 

EEN FILMSTER BIJ LOV.

Zoals jullie misschien weten staat Jo zijn CHEVROLET Bel-Air van 1956 te koop op het internet.

Zaterdag 22 oktober in de voormiddag kregen we telefoon uit Keulen : niet om te kopen (spijtig), maar wel om op te treden in een Duitse film over Hannah ARENDT (een Joods-Duits-Amerikaanse filosofe). Na heel wat over en weerbellen en mailen waren we akkoord over de gage voor de auto en een hotel voor de eigenaars.


Wij zijn dus zondagvoormiddag met onze vedette naar CINE-ON-WHEELS in Oost-Keulen gereden. Op 't eerste zicht onze filmacteur onwaardig : een werkplaats in een oud fabriekspand, maar met de sympatieke DUESE, die meteen het defecte linker pinklicht herstelde en ons voor de lunch uitnodigde in een Italiaans restaurant.
Daarna 65 km op weg naar het mooie Schuetzenhof Hotel in de buurt van de opnameset (zei hij !)

Zondagmorgen om 7 uur kregen we weer telefoon van Duese om ons de preciese opnameplaats aan te geven in de buurt van Waldbroel.(Gelukkig bestaat er Tom-tom). Om 8 uur moesten wij op de set zijn (nog eens 35 km). De locatie was midden in een bos in mooie herfstkleuren. Daar was het al een drukte van jewelste : catering installeren, toiletten, regisseurstent met gasverwarming, sporen voor de camera (High Definition) waterpas leggen, alle technische en electronische apparatuur, enfin in totaal 10 camions en camionettes uit Duitsland, Luxemburg en Frankrijk.

Onze Bel-Airvedette werd onder handen genomen : Belgische B verdoezelen met zwarte haarlak, stickers en mistlicht verwijderen en voorzien van een Amerikaanse nummerplaat (8123AXJ NEW-YORK).
Om 9 uur arriveerden de acteurs in kleding van midden de jaren vijftig, zoals onze Chevy-hoofdpersoon.

Hij moest met grote snelheid een helling afrijden om dan bruusk te stoppen bij Hannah Arendr (vertolkt door Barbara SUKOVA). Bij de eerste repetitie sprong ze verschrikt weg wanneer de Chevrolet vlak voor de camera tot stilstand kwam en wij hoorden haar vragen "Is de chauffeur een acteur of een stuntman ?" Gelukkig was het dit laatste !

In de wagen zaten vier mannen van de Mossad (Israelische geheime politie). Het hoofdpersonage maakt met hen een dialoog van hoogstens drie minuten. Dat werd gefilmd vooraan, opzij, achteraan de auto met telkens minstens 6 tot 9 takes.

Het hele gebeuren heeft geduurd van 9h30 tot13h30 !

Wij hebben veel kou geleden in dat bos, maar wij waren ontzettend onder de indruk van de professionaliteit van de crew (ongeveer 50 personen). Op alle details werd gelet: bijvoorbeeld de reflectie van de pluchen geluidsmuis op het dak van de wagen, de weerkaatsing van de cameraploeg op de blinkende bumper, een beetje vocht op de weg dat werd verwijderds met een gasbrander, enz, enz,....

Deze film wordt volgend jaar uitgebracht in vier landen : Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg en Israel en heeft en budget van vijf miljoen € voor een draaitijd tussen eind september en 15 december 2011.

Wat een LOV-oldtimer al niet kan meemaken.

Na nog eens een kleine 300 km hebben we onze vedette weer veilig thuis gebracht.

Lea MINE

  LOV 2011